Cheesecake med hvid chokolade

Det her indlæg er næsten som at have en gæste-blogger på besøg. For det handler om en kage (inkl. opskrift) fra et helt nyt bekendtskab!

I sidste uge var jeg til polterabend, hvor desserten blev leveret af brudens kusine. Og jeg kunne slet ikke stå for smagen!! Det er absolut den lækreste cheesecake jeg har sat tænderne i…

20131006-163124.jpg Herunder får I hendes opskrift.

I kan følge hende på instagram – Sisse Nygaard. Hun er lige startet op på instagram, men forhåbentlig får hun blod på tanden og laver en madblog. Jeg vil i hvert fald følge hende!!

Opskrift

Bund:
300 g digestivekiks
125 g smør

Ostecreme:
350 g hvid chokolade
2 blade husblas
150 g flormelis
4 dl piskefløde
400 g flødeost, stuetempereret
2 ½ dl creme fraiche 18 %
2 økologiske lime, skal og saft heraf
1 vaniljestang, kornene herfra
Blåbærmarmelade:
Hvis det skal være nemt kan jeg anbefale Svansø blåbærmarmelade, men ellers foretrækker jeg selv at lave min egen blåbærmarmelade hvilket er ret nemt.
Sådan laver du cheesecake:
Tænd ovnen på 180 grader, og smør en springform på 24-26 cm med blødt smør.

Smelt smørret, og knus digestivekiksene fint – f.eks. ved at komme kiksene i en frysepose og brug en kagerulle til det er helt fint. Tilsæt det smeltede smør, og rør indtil massen ligner vådt sand.

Tryk kiksemassen i bunden af springformen, og bag bunden i 15 minutter, indtil overfladen er let gylden. Tag bunden ud, og lad den køle helt af.
Når kiksebunden er kold smøres der et godt lag blåbærmarmelade på.

Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad på lav varme. Når chokoladen er næsten smeltet, skal den tages af varmen og sættes til afkøling.

Læg 2 blade husblas i en skål med koldt vand.

Rør flødeost, crème fraiche, limeskal og -saft, flormelis og vaniljekorn sammen, til blandingen er cremet. Hæld den helt afkølede hvide chokolade i cremen, og rør indtil blandingen er glat – tjek, at den hvide chokolade er grundigt blandet med resten af ostecremen.

Knug husblassen fri for vand, og smelt den over et vandbad. Vend den nu hurtigt, men grundigt, i flødeostcremen. Det er vigtigt at være tjep, ellers når husblassen at stivne og danne tråde.

Pisk fløden til blødt skum, og vend den i ostecremen. Hæld cremen over kiksebunden, så jævnt som muligt, og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s