Hjemmekogt suppe og frokostret.

Så har jeg prøvet at koge min egen suppe. Jeg var på jagt efter en frokostret, da vi skulle have et vennepar på besøg, og det var jo win-win, da jeg så fandt en spændende opskrift med kogt kalvespidsbryst, som ved fremstilling medførte en suppe.

Her får i lige suppen først.

2015/01/img_8807.jpg

Jeg har modificeret suppeopskriften lidt:

700-800 g kalvespidsbryst

Til kogning af kød og grundsuppe:
1 stor gulerod, 120 g
1 skive knoldselleri, 100 g
1 mellemstort løg, 130 g
1 porretop,
1/2 bundt persille (med stilke)
10 peberkorn
1/2-1 spsk salt

Tilbehør til suppen:
Ristet rugbrød eller groft brød

Fyld til ca 1,5 L suppe:
1 lille spidskål (ca. 200 g)
1-2 persillerødder (150 g)
1/2 bundt purløg
1/2 bundt persille
½ citron (økologisk, da skallen skal anvendes)

Læg kødet i en stor gryde og hæld koldt vand ved til det dækker rigeligt.
Bring gryden i kog og skum omhyggeligt.
Gør grøntsagerne i stand og skær dem i mindre stykker
Læg grønsager, krydderurter, peberkorn og salt i gryden.
Skru helt ned og lad kalvebrystet simre i 1½ -2 timer. Eller til det er så mørt, at man meget let kan stikke en stegegaffel igennem det.

Tag kødet op og lad det køle af. Del stykker og læg det ene stykke tilbage i gryden. Kog yderligere 30-40 minutter.
Resten af spidsbrystkødet kan bruges til pålæg.

Tag det nu meget møre kalvespidsbryststykke op og lad det køle af.
Si suppen og skum fedt af. Smag på suppen og hvis den er for salt efter din smag, så spæd den op med lidt vand.
Jeg valgte derefter at dele suppen, og frøs ca 1 liter ned. Mængden af fyld passer derfor ca til 1,5 liter suppe/2 personer.

Snit kålen i tynde strimler og skær persillerødderne i meget små tern.
Hak purløg og persille fint.
Fjern alt synligt fedt fra kødet og skær det i meget tynde strimler.
Bring suppen i kog og tilsæt kål, kød og persillerødder. Lad suppen koge et par minutter.
Smag til med salt, peber, en knivspids fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft.
Tilsæt krydderurterne – gem lidt til at drysse over til sidst.

2015/01/img_0509.jpg

En dejlig suppe med et godt tvist af citronskallen.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s